Een mobiele tandarts in de gehandicaptenzorg

Een veilige tandarts in de vertrouwde omgeving van patiënten. Met specialisten die affiniteit hebben met de gehandicaptenzorg. Dát is de mobiele mondzorg van Europe Medicare. 

Een mobiele tandarts in de gehandicaptenzorg

Waarom een mobiele tandartspraktijk voor mensen met een beperking?

Voor mensen met een beperking is een tandartsbezoek een flinke belasting. Behalve logistieke uitdagingen, zoals het regelen van vervoer, zorgt de tandarts voor veel spanning en prikkels. Dit maakt de behandeling zelf zeer complex en in sommige gevallen zelfs onmogelijk. Gevolg is in sommige gevallen een jarenlange afkeer tegen de tandarts. 

En dat kan gevaarlijk zijn. Een slechte mondgezondheid leidt bij mensen met een beperking sneller tot een longontsteking of diabetes. Daarom is het extra urgent om de mondgezondheid van mensen met een beperking op orde te hebben.

Een mobiele tandartspraktijk in de vertrouwde omgeving van patiënten, met specialisten die weten hoe ze mensen met een beperking op hun gemak kunnen stellen, biedt een mooie oplossing voor de patiënten zelf, voor zorginstellingen en voor ouders. 
 

Een veilige tandartspraktijk in vertrouwde omgeving
Mobiel. Flexibel. Gemakkelijk.

Een veilige tandartspraktijk in vertrouwde omgeving

Een mobiele tandartspraktijk maakt een tandartsbezoek voor gehandicapte kinderen en volwassenen op een laagdrempelige manier toch mogelijk. Zo kunnen acute klachten worden weggenomen, waardoor patiënten geen pijn ervaren en zorgverleners zich kunnen focussen op de dagelijkse verzorging en begeleiding. 

Europe Medicare ondersteunt zorginstellingen met: 

 • Hoge kwaliteit mondzorg in een vertrouwde omgeving
 • Een warme, laagdrempelige praktijk
 • Met speelgoed of andere afleiding voor kinderen en volwassenen

Dat doen we met ervaren tandartsen en tandartsassistenten.

Veilige mobiele mondzorg

Van kennismaking tot optimale samenwerking

 • Eerste kennismaking 1
  Eerste kennismaking

  We laten je kennismaken met onze mobiele tandartspraktijk, vertellen wie we zijn en hoe onze mobiele mondzorg jouw organisatie zou kunnen ondersteunen.

 • Grondige intake op locatie 2
  Grondige intake op locatie

  Daarbij kijken samen we hoe onze dienstverlening optimaal kunnen laten aansluiten bij de manier waarop jullie organisatie zorg biedt.

 • Check faciliteiten 3
  Check faciliteiten

  Water en stroom is alles wat we nodig hebben. Maar ook als dat niet aanwezig is, kunnen we onze eigen voorzieningen meebrengen.

 • Plannen afspraak 4
  Plannen afspraak

  Wanneer en hoe vaak wil je dat we langskomen?

 • Extra preventieve ondersteuning 5
  Extra preventieve ondersteuning

  Indien gewenst komen we op vaste momenten langs om zorgmedewerkers en bewoners persoonlijk te informeren over preventie en het belang van een goede mondhygiëne.

 • Duurzame samenwerking 6
  Duurzame samenwerking

  Pas als we optimale aansluiting vinden bij de zorgbehoefte is de samenwerking wat ons betreft een succes.

Waarom kiezen voor outsourcing van de tandarts?

Waarom kiezen voor outsourcing van de tandarts?

Er zijn zorginstellingen die intern een tandartspraktijk hebben ingericht en een in-house tandarts hebben. Ook voor deze zorginstellingen kan Europe Medicare interessant zijn. Het outsourcen van de tandarts kan zorginstellingen namelijk aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. De kosten voor het onderhouden en up-to-date houden van de praktijk vallen weg (kosten die ieder jaar toenemen door strengere wet- en regelgeving), terwijl de kosten voor de tandheelkundige zorg door de zorgverzekering of het zorgkantoor (Wet Langdurige Zorg) worden gedekt. 

Mondzorg bij gehandicapte kinderen en volwassenen

Mondzorg bij gehandicapte kinderen en volwassenen

Tandheelkundige zorg bieden aan mensen met een beperking vraagt om de juiste sociale en pedagogische vaardigheden om snel aansluiting te vinden. Weten wat de bezwaren zijn, begrijpen dat deze bezwaren hardnekkig kunnen zijn, maar toch in staat zijn om de stoelbereidheid te bevorderen

De specialisten van Europe Medicare hebben grote affiniteit met de ouderenzorg en verstaan de kunst van het zo laagdrempelig mogelijk houden van een eerste tandartsbezoek. 

Mirjam denkt graag met je mee
 • Telefoon 0625075345
 • E-mail
 • Bereikbaar 08:00 - 17:00 uur
Meer weten?

Mirjam denkt graag met je mee

Manager Zorg bij Europe Medicare Mirjam Libbers werkte zelf 14 jaar in een tandartspraktijk als mondhygiënist. Ze vertelt je in een vrijblijvende kennismaking graag meer over onze mobiele tandartspraktijk en onze visie op mondzorg aan kwetsbare groepen. 

Direct contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.

Maak kennis met onze mobiele tandartspraktijk

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Keurmerken
 • KNMT logo
 • sBB erkend leerbedrijf