Onze werkwijze

Aandacht voor patiënt en zorgverlener

Onze hoogwaardige mobiele mondzorg focust zich primair op een vertrouwensrelatie met de patiënt en een optimale samenwerking met de zorgverlener.

Aandacht voor patiënt en zorgverlener
Zo werken wij
Hoge kwaliteit zorg in optimale samenwerking met zorgverleners

Door met een volledig ingerichte tandartsbus op locatie te komen, maakt Europe Medicare tandheelkundige zorg toegankelijk voor de meest kwetsbare groepen in onze samenleving. Daarbij focussen we ons primair op hoge kwaliteit zorg, een vertrouwensrelatie met de patiënt en een optimale samenwerking met de zorgverlener.

Persoonlijke aandacht en veilige zorg, zodat ouderen, gehandicapten en psychiatrische patiënten weer vertrouwen krijgen in hun gebit en mondhygiëne.

Samenwerking met zorginstellingen

Wij werken nauw samen met zorginstellingen

Het bieden van een structurele oplossing voor tandartsbezoek blijkt voor veel zorginstellingen lastig te organiseren. Krimpende budgetten, personeelstekorten en ziekteverzuim dragen daar niet aan bij. Door met onze mobiele tandartspraktijk op locatie te komen en professionele mondzorg onderdeel te maken van het individuele zorgplan van cliënten, kunnen we kwalitatieve zorg bieden die een optimale aansluiting vindt bij de belevingswereld van cliënten. 

Met die missie werkt Europe Medicare dagelijks intensief samen met zorgverleners in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg.

Voor wie wij werken

De ouderenzorg

In de ouderenzorg biedt onze mobiele tandartspraktijk een uitstekende oplossing voor bewoners die niet in staat zijn zelf een tandarts te bezoeken. Maar de juiste aansluiting vinden bij ouderen vraagt om meer dan alleen een voertuig parkeren. Het is cruciaal om de uitdagingen en behoeften bij ouderen te herkennen en daarop in te spelen. Zo komt het regelmatig voor dat een verminderde mondhygiëne effect heeft op de sociale contacten die ouderen hebben met familie en medebewoners. Door eerst een persoonlijke band op te bouwen en het tandartsbezoek laagdrempelig te houden, kunnen we zelfs de meest kwetsbare bewoners helpen om hun mondgezondheid te verbeteren.

De gehandicaptenzorg

In de gehandicaptenzorg zetten zorgverleners zich met volle overgave in om mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap toch een goed leven te bieden. Daar dragen wij graag een steentje aan bij. We zetten ons in om de mobiele mondzorg zo comfortabel mogelijk te organiseren. We kijken welke mogelijkheden er op locatie zijn rondom mobiliteit en zorgen ervoor dat onze faciliteiten hier naadloos op aansluiten. Dat doen we altijd in optimale samenwerking met zorgmedewerkers en eventueel ouders of voogden.  

De GGZ

Ook in de geestelijke gezondheidszorg kan het bieden van externe zorg uitdagend zijn. Veel cliënten zitten niet te wachten op een bezoek aan de tandarts. Daarom steken we veel energie in een laagdrempelige toegang. Spanningen weghalen en de stoelbereidheid vergroten. Vervolgens is het belangrijk om geen complexe behandeltrajecten te starten, maar vooral goed te kijken wat de status van het gebit en het tandvlees is en of er kleine ingrepen mogelijk zijn om hier zo min mogelijk hinder van te ondervinden.

Wij gaan graag het gesprek aan om te kijken hoe we jou optimaal kunnen ondersteunen.

Veilige mobiele mondzorg

Van kennismaking tot optimale samenwerking

 • Eerste kennismaking 1
  Eerste kennismaking

  We laten je kennismaken met onze mobiele tandartspraktijk, vertellen wie we zijn en hoe onze mobiele mondzorg jouw organisatie zou kunnen ondersteunen.

 • Grondige intake op locatie 2
  Grondige intake op locatie

  Daarbij kijken samen we hoe onze dienstverlening optimaal kunnen laten aansluiten bij de manier waarop jullie organisatie zorg biedt.

 • Check faciliteiten 3
  Check faciliteiten

  Water en stroom is alles wat we nodig hebben. Maar ook als dat niet aanwezig is, kunnen we onze eigen voorzieningen meebrengen.

 • Plannen afspraak 4
  Plannen afspraak

  Wanneer en hoe vaak wil je dat we langskomen?

 • Extra preventieve ondersteuning 5
  Extra preventieve ondersteuning

  Indien gewenst komen we op vaste momenten langs om zorgmedewerkers en bewoners persoonlijk te informeren over preventie en het belang van een goede mondhygiëne.

 • Duurzame samenwerking 6
  Duurzame samenwerking

  Pas als we optimale aansluiting vinden bij de zorgbehoefte is de samenwerking wat ons betreft een succes.

Betrokken zorgverleners in de breedste zin

Betrokken zorgverleners in de breedste zin

Onze mensen zouden direct aan de slag kunnen bij een reguliere praktijk, maar kiezen bewust voor de wereld van mobiele mondzorg. Een setting en doelgroep die vragen om specialisten met het echte zorgverleners DNA. Vakbekwaam, daadkrachtig en met de juiste persoonlijke benadering richting de persoon tegenover je.

Een veilige mobiele tandartspraktijk

Een veilige mobiele tandartspraktijk

De mobiele tandartsbus van Europe Medicare is een volwaardige tandartspraktijk op wielen. 
Het ruime, lichte voertuig is voorzien van alle moderne faciliteiten die een professionele tandarts nodig heeft om zijn professie goed te kunnen beoefenen. Van comfortabel meubilair tot röntgenapparatuur en een krachtige wifi-verbinding, zodat er altijd een snelle verbinding mogelijk is met de zorginstelling.

Vanzelfsprekend zijn we volledig zelfvoorzienend; mochten er op locatie geen faciliteiten voor elektriciteit en water aanwezig zijn, kunnen we deze zelf verzorgen. 
Een comfortabele tandartspraktijk in een voor jou vertrouwde omgeving, dat is de mobiele mondzorg van Europe Medicare.

Mirjam denkt graag met je mee
 • Telefoon 0625075345
 • E-mail
 • Bereikbaar 08:00 - 17:00 uur
Meer weten?

Mirjam denkt graag met je mee

Manager Zorg bij Europe Medicare Mirjam Libbers werkte zelf 14 jaar in een tandartspraktijk als mondhygiënist. Ze weet dus als geen ander hoe je een comfortabele, professioneel ingerichte tandartspraktijk realiseert en de stoelbereidheid bij kwetsbare groepen verhoogt.

Direct contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.

Onze tandartsbus bij jou voor de deur?

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Keurmerken
 • KNMT logo
 • sBB erkend leerbedrijf