Een mobiele tandartspraktijk voor de zorg

Waar een regulier tandartsbezoek voor de meeste Nederlanders vanzelfsprekend is, geldt dat niet voor veel kwetsbare groepen in onze samenleving. Denk aan ouderen, gehandicapten of psychiatrische patiënten. De mobiele tandartspraktijk van Europe Medicare is een professioneel ingerichte tandartsbus speciaal voor zorginstellingen. 

Een mobiele tandartspraktijk voor de zorg

Een mobiele tandartspraktijk opent deuren

Veel zorgafhankelijke mensen zoals ouderen, gehandicapten of GGZ-patiënten zijn al jaren niet naar de tandarts geweest. Sterker nog: van alle ouderen in een verzorgingstehuis kampt bijna 80% met een matige tot slechte mondgezondheid. En zeker op latere leeftijd zijn problemen met de mondgezondheid progressief; hoe slechter de staat van het gebit, hoe groter en pijnlijker de klachten. 

Toch zien veel kwetsbare groepen nauwelijks een tandarts. Ze zijn niet in staat om zelfstandig een tandarts te bezoeken en blijven liever in hun vertrouwde omgeving. Bovendien zijn kosten soms een obstakel en wordt mondzorg onvoldoende centraal georganiseerd en gefaciliteerd door de zorginstelling. 

Maar wat als deze kwetsbare groepen niet naar de tandarts toe hoeven - met alle logistieke uitdagingen van dien - maar de tandarts naar hen toe zou komen? Het zou de grootste bezwaren die deze groepen nu hebben bij een tandartsbezoek wegnemen. 1. Ze hoeven niet fysiek naar de tandarts toe en 2. ze hoeven niet uit hun vertrouwde omgeving weg, de tandarts komt met de praktijk in de vertrouwde omgeving van de patiënt. 

Mondgezondheid bij kwetsbare groepen
Mobiele tandartspraktijk voor ouderen, gehandicapten en GGZ-patiënten 

Zoals als eerder benoemd, de mobiele tandartspraktijk is er voor iedereen die niet zelf een reguliere tandarts kan bezoeken. Maar in het bijzonder richten wij ons op drie zorgafhankelijke groepen: ouderen, gehandicapten en GGZ-patiënten.

Ouderen
Om de stoelbereidheid bij ouderen te bevorderen is het cruciaal om de juiste aansluiting te vinden. Je moet de bezwaren kennen en tegelijkertijd in staat zijn om ouderen voorzichtig te overtuigen van de kleine, sociale voordelen van een verbeterde mondgezondheid. Daarbij is het altijd zaak om eerst een band op te bouwen en het bezoek vooral zo laagdrempelig mogelijk te houden. 

Gehandicapten
Een zo goed mogelijk leven met een handicap, daar draai het om in de gehandicaptenzorg. Door onze mobiele tandartspraktijk zo praktisch en comfortabel mogelijk te organiseren, kunnen we zelfs de mensen met een zeer ernstige handicap behandelen. En daar wordt iedereen beter van. 

GGZ-patiënten
Externe zorg in de GGZ is altijd een uitdaging. De bereidheid is extreem laag en de prioriteiten liggen vaak elders. Toch kan een verbeterde mondgezondheid veel andere (ergere) gezondheidsklachten voorkomen en cliënten een klein beetje extra zelfvertrouwen geven. En daar doen we voor!

100% mobiele mondzorg op maat
Jouw wensen staan centraal

100% mobiele mondzorg op maat

De mobiele tandartspraktijk van Europe Medicare maakt het mogelijk. Door het ontwikkelen van een professionele, hoogwaardige tandartsbus, voorzien van alle moderne tandartsfaciliteiten, kunnen we overal de kwalitatieve zorg bieden die kwetsbare groepen verdienen. We gaan graag het gesprek aan met de verantwoordelijke zorgverleners om tandheelkundige zorg ook voor jouw instelling zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te richten. 

We starten met een uitgebreide intake, waarin we samen de huidige situatie van zorginstellingen in kaart brengen, de wensen vanuit patiënt en zorgverlener (en eventueel familie) bespreken en onze dienstverlening gedetailleerd toelichten. Zo kunnen we ervoor zorgen dat we onze mobiele mondzorg naadloos laten aansluiten op de mogelijkheden die er liggen en kunnen we 100% mondzorg op maat bieden. 

Een volwaardige mobiele tandartspraktijk

Een volwaardige mobiele tandartspraktijk

Om op iedere mogelijke locatie mondzorg op maat te kunnen bieden, is de mobiele tandartspraktijk van Europe Medicare volledig zelfvoorzienend. We maken graag gebruik van de water- en elektriciteitsaansluiting van onze opdrachtgevers, maar mochten deze ontoereikend zijn, kunnen we deze ook zelf verzorgen. 

Verder is de tandartsbus licht, ruim en comfortabel en voorzien van alle moderne faciliteiten (o.a. röntgenapparatuur en een wifi-verbinding) die een tandarts nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen.

Tandheelkundig specialisten mét zorgverleners DNA

Tandheelkundig specialisten mét zorgverleners DNA

Ook de tandheelkundig specialisten van Europe Medicare beschikken over de juiste ervaring en flexibiliteit om overal te kunnen werken. Sterker nog: zij hebben stuk voor stuk bewust gekozen voor een mobiele tandartspraktijk. Wij werken graag met mensen voor wie een tandartsbezoek geen vanzelfsprekendheid is. Kwetsbare ouderen, gehandicapten of psychiatrische patiënten die behoefte hebben aan een warme, voorzichtige introductie en persoonlijke benadering. 

Een specialist van Europe Medicare is een professional met het echte zorgverleners DNA. Vakbekwaam en daadkrachtig, maar altijd met de juiste persoonlijke benadering richting de persoon tegenover je. 

Direct contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.

Maak kennis met onze mobiele tandartspraktijk

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Keurmerken
  • KNMT logo
  • sBB erkend leerbedrijf