Onze initiatieven

Onze initiatieven

Europe Medicare sponsort medewerker bij de nacht van de vluchteling 2022

Europe Medicare sponsort medewerker bij de nacht van de vluchteling 2022

Het aantal mensen dat op de vlucht is voor oorlog, geweld en onderdrukking is het hoogste aantal ooit; 82,4 miljoen mannen, vrouwen en kinderen. 1 op de 100 mensen wereldwijd is op de vlucht. Stichting Vluchteling biedt als noodhulporganisatie sinds 1976 wereldwijd hulp aan vluchtelingen.
Onze manager Zorg; Mirjam Libbers loopt in het weekend van 18-19 juni 2022 mee met de Nacht van de Vluchteling (40 km), georganiseerd door bovenstaande stichting. Met de Nacht van de Vluchteling hoopt Mirjam zoveel mogelijk geld in te zamelen om levensreddende hulp beschikbaar te maken voor mensen op de vlucht.

Binnen Europe Medicare hebben wij in onze mobiele tandarts praktijken dagelijks te maken met mensen die in Nederland asiel aanvragen. Ondanks dat wij ze in Nederland in een veilige omgeving opvangen, horen wij vaak het verhaal achter de mens en is 40 kilometer lopen niets vergeleken met wat deze vluchtelingen meemaken. Bij Europe Medicare helpen we hen dagelijks door mondzorg te bieden bij pijn- en kauwklachten. Het hoeft dan ook geen nader betoog dat we vluchtelingen een warm hart toedragen. Wij hebben voor de nacht van de vluchteling dan ook een mooi bedrag gedoneerd en wensen Mirjam op de nacht van 18-19 juni heel veel succes toe!

Europe Medicare steunt UNHCR VN-vluchtelingenorganisatie Nederland

Europe Medicare steunt UNHCR VN-vluchtelingenorganisatie Nederland

UNHCR leidt en coördineert wereldwijd (nood)hulpacties voor mensen op de vlucht. Van Libanon tot Bangladesh en van Syrië tot in de Sahel, zij zijn ter plaatse. De hulpverlening in de Oekraïne is op dit moment opgeschaald. UNHCR zorgt voor: Een veilige slaapplaats, eten en drinkwater, bescherming, overlevingspakketten en medische hulp. Om deze werkzaamheden voort te kunnen zetten en noodhulp verder op te schalen zijn financiële middelen nodig. Europe Medicare heeft afgelopen kerst ter ondersteuning €500,- gedoneerd.

Europe Medicare omarmt Diversiteit

Europe Medicare omarmt Diversiteit

Omar Munie is een jonge, getalenteerde Nederlandse designer welke op zijn 9e levensjaar is gevlucht vanuit Somalië.. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen is hij inmiddels een bekende naam. Munie heeft een armband ontworpen: de ‘Omarmband’. De buitenkant van de armbanden zijn gemaakt van reddingsvesten waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt. Door dit bandje te dragen maak Europe Medicare zichtbaar dat wij diversiteit als een meerwaarde zien voor onze samenleving. Tegelijkertijd steunen wij met de aankoop van deze armband voor al onze medewerkers, vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan buitengrenzen van Europa.

Direct contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.

Onze tandartsbus bij jou voor de deur?

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Keurmerken
  • KNMT logo
  • sBB erkend leerbedrijf