Een mobiele tandartspraktijk voor de GGZ

Een veilige tandarts in de vertrouwde omgeving van cliënten. Met specialisten die ervaring hebben binnen GGZ organisaties. Dát is de mobiele mondzorg van Europe Medicare. 

Een mobiele tandartspraktijk voor de GGZ

Waarom een mobiele tandartspraktijk voor GGZ-cliënten?

Meerdere onderzoeken tonen aan dat mensen met een psychiatrische aandoening een verslechterde mondgezondheid hebben. Enerzijds hebben cliënten vaker last van cariës, tandvleesproblemen en tand- of kiespijn, door bijvoorbeeld medicatie of een combinatie van medicijnen. Anderzijds is het voor deze mensen lastiger het gebit te onderhouden en naar de tandarts te gaan.

Een gebrek aan prioriteit, aandacht en organisatie is hiervoor de belangrijkste oorzaak. Bovendien missen reguliere tandartspraktijken vaak de kennis van psychiatrische aandoeningen, waardoor zij niet de juiste aansluiting vinden. 

Een mobiele tandartspraktijk in de vertrouwde omgeving van cliënten, met specialisten die weten hoe ze mensen met een psychiatrische aandoening op hun gemak kunnen stellen, biedt een laagdrempelige oplossing voor de patiënten zelf, voor de GGZ-instelling en voor familie. 
 

Een veilige tandartspraktijk in vertrouwde omgeving
Mobiel. Flexibel. Gemakkelijk.

Een veilige tandartspraktijk in vertrouwde omgeving

Een mobiele tandartspraktijk maakt een tandartsbezoek voor GGZ-cliënten op een laagdrempelige manier toch mogelijk. Zo kunnen acute klachten worden weggenomen, waardoor grotere gezondheidsklachten achterwege blijven en zorgverleners zich kunnen focussen op de dagelijkse behandeling en begeleiding. 

Europe Medicare ondersteunt zorginstellingen met: 

 • Hoge kwaliteit mondzorg in een vertrouwde omgeving
 • Ervaren tandartsen en assistenten die grote affiniteit hebben met de GGZ
 • Een professionele up-to-date praktijk die is uitgerust met een wachtkamer, behandelkamer en sterilisatieruimte  
Veilige mobiele mondzorg

Van kennismaking tot optimale samenwerking

 • Eerste kennismaking 1
  Eerste kennismaking

  We laten je kennismaken met onze mobiele tandartspraktijk, vertellen wie we zijn en hoe onze mobiele mondzorg jouw organisatie zou kunnen ondersteunen.

 • Grondige intake op locatie 2
  Grondige intake op locatie

  Daarbij kijken samen we hoe onze dienstverlening optimaal kunnen laten aansluiten bij de manier waarop jullie organisatie zorg biedt.

 • Check faciliteiten 3
  Check faciliteiten

  Water en stroom is alles wat we nodig hebben. Maar ook als dat niet aanwezig is, kunnen we onze eigen voorzieningen meebrengen.

 • Plannen afspraak 4
  Plannen afspraak

  Wanneer en hoe vaak wil je dat we langskomen?

 • Extra preventieve ondersteuning 5
  Extra preventieve ondersteuning

  Indien gewenst komen we op vaste momenten langs om zorgmedewerkers en bewoners persoonlijk te informeren over preventie en het belang van een goede mondhygiëne.

 • Duurzame samenwerking 6
  Duurzame samenwerking

  Pas als we optimale aansluiting vinden bij de zorgbehoefte is de samenwerking wat ons betreft een succes.

Waarom kiezen voor outsourcing van de tandarts?

Waarom kiezen voor outsourcing van de tandarts?

Er zijn zorginstellingen die intern een tandartspraktijk hebben ingericht en een in-house tandarts hebben. Ook voor deze zorginstellingen kan Europe Medicare interessant zijn. Het outsourcen van de tandarts kan zorginstellingen namelijk aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. De kosten voor het onderhouden en up-to-date houden van de praktijk vallen weg (kosten die ieder jaar toenemen door strengere wet- en regelgeving), terwijl de kosten voor de tandheelkundige zorg door de zorgverzekering of het zorgkantoor (Wet Langdurige Zorg) worden gedekt. 

Mondzorg mét aansluiting bij psychiatrische patiënten

Mondzorg mét aansluiting bij psychiatrische patiënten

Tandheelkundige zorg bieden aan GGZ-cliënten vraagt om de juiste vaardigheden om deze groep adequaat te kunnen behandelen. Weten wat de bezwaren zijn, begrijpen dat deze bezwaren hardnekkig kunnen zijn, maar toch in staat zijn om de stoelbereidheid te bevorderen

De specialisten van Europe Medicare hebben grote affiniteit met de GGZ en verstaan de kunst van het zo laagdrempelig mogelijk houden van een eerste tandartsbezoek. 

Mirjam denkt graag met je mee
 • Telefoon 0625075345
 • E-mail
 • Bereikbaar 08:00 - 17:00 uur
Meer weten?

Mirjam denkt graag met je mee

Manager Zorg bij Europe Medicare Mirjam Libbers werkte zelf 14 jaar in een tandartspraktijk als mondhygiënist. Ze vertelt je in een vrijblijvende kennismaking graag meer over onze mobiele tandartspraktijk en onze visie op mondzorg aan kwetsbare groepen. 

Direct contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.

Maak kennis met onze mobiele tandartspraktijk

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Keurmerken
 • KNMT logo
 • sBB erkend leerbedrijf