Een tandarts aan huis van Europe Medicare

Iedereen heeft recht op een tandartsbezoek, ook als je niet in staat bent je tandarts te bezoeken. De mobiele tandartspraktijk van Europe Medicare biedt een vertrouwde tandarts aan huis oplossing voor zorginstellingen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ.

Een tandarts aan huis van Europe Medicare

Hoe werkt een tandarts aan huis?

Voor de meeste mensen is een bezoek aan een reguliere tandartspraktijk de normaalste zaak van de wereld. Tweemaal per jaar controle en dat al een leven lang. Maar voor veel kwetsbare groepen in onze samenleving is een tandartsbezoek absoluut geen vanzelfsprekendheid. Sterker nog: grote groepen ouders, gehandicapten en psychiatrisch patiënten gaan zelden tot nooit naar de tandarts. 

Dat heeft niet alleen met een lage motivatie te maken, voor veel zorginstellingen blijkt het organiseren van een structureel tandartsbezoek lastig. Sommige organisaties hebben wel geprobeerd om intern een ruimte te reserveren, maar door beperkte budgetten en bezuinigingen krijgen deze plannen uiteindelijk toch geen voet aan de grond. 

Een mobiele tandarts of tandarts aan huis biedt uitkomst. Bij Europe Medicare hebben we een volwaardige mobiele tandartspraktijk ontwikkeld waarmee we iedere willekeurige locatie tandheelkundige zorg kunnen verlenen. De praktijk beschikt over een comfortabel en licht interieur, moderne apparatuur en ervaren specialisten die weten hoe het is om kwetsbare bewoners in de stoel te hebben. 
 

Kwetsbare doelgroep
Voor wie is de tandarts aan huis een oplossing?

Voor iedereen die niet in staat is om op eigen initiatief een reguliere tandarts te bezoeken. Daarbij zijn met name bewoners van zorginstellingen en kwetsbare mensen met een mantelzorger een relevante doelgroep. Voor hen kan goede tandheelkundige zorg de kwaliteit van leven significant verbeteren. 

Een slechte mondgezondheid kan leiden tot beschadiging van het (kunst)gebit of de prothese. En als dit niet tijdig wordt gereinigd, leidt dit op den duur tot vervelende ontstekingen aan tandvlees (parodontitis) en het gebit. Dit is ten eerste pijnlijk en vervelend bij het eten. Maar het zorgt ook voor een slechte adem. 

En die slechte adem kan voor veel ouderen reden zijn dat ze steeds minder sociaal contact hebben. Keer op keer een slechte adem hebben zorgt er op termijn voor dat mensen het contact gaan vermijden. Dat geldt voor bekenden en buren, maar zelfs kinderen en kleinkinderen kunnen het bezoek om die reden verminderen. 
 

Tandarts aan huis in de gehandicaptenzorg en GGZ
Voor een hogere kwaliteit van leven

Tandarts aan huis in de gehandicaptenzorg en GGZ

Naast ouderen, is een tandarts aan huis een mooie oplossing voor gehandicapten en GGZ-patiënten. Een tandarts aan huis werk heel doelmatig en weet precies welke ‘quick wins’ er te behalen valt bij een specifieke doelgroep. Voor gehandicapten bijvoorbeeld is er altijd speciaal vervoer nodig voor een bezoek aan de tandarts. Dat brengt de nodige kosten met zich mee, waardoor veel instellingen hier van afzien. 

Onnodig, want juist voor gehandicapten kan een goede mondgezondheid de kwaliteit van leven iets verbeteren. Europe Medicare heeft veel ervaring met zorgverleners in de gehandicaptenzorg en biedt ondersteuning in het zo pragmatisch mogelijk organiseren van efficiënte mobiele mondzorg. 

Datzelfde geldt voor de GGZ, waar regelmatig ex-verslaafden in de stoel plaatsnemen. Deze mensen hebben vaak veel schade opgelopen aan hun gebit en zien erg op tegen een tandartsbezoek. Door het bezoek zo laagdrempelig mogelijk te maken en de focus te leggen op kleine verbeteringen die patiënten net wat meer zelfvertrouwen geven, kunnen we ook bij deze groep de stoelbereidheid vergroten

Welke mondzorg biedt de tandarts aan huis?

Welke mondzorg biedt de tandarts aan huis?

Als tandarts aan huis doen we geen enkele concessie aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Alle behandelingen die je bij je normale tandarts kunt krijgen, maar dan in jouw vertrouwde omgeving. 

 • Voorbeelden van behandelingen die we aanbieden: 
 • Periodieke controles van het gebit
 • Eenmalige standaard behandelingen 
 • Bestrijding van gevoelige tanden en/of tandvlees
 • Mondreiniging en advies over onderhoud van het gebit
 • Verwijderen van tandsteen
 • Fluoride behandelingen
 • Trekken van tanden en kiezen
 • Vullingen voor gaatjes 
 • Kronen, bruggen en implantaten plaatsen
 • Maken van kunstgebit en gebitsprothese
   
Hoe ziet de mobiele tandartspraktijk eruit? 

Hoe ziet de mobiele tandartspraktijk eruit? 

De mobiele tandartsbus van Europe Medicare is een volwaardige tandartspraktijk op wielen. Het ruime, lichte voertuig is voorzien van alle moderne faciliteiten die een professionele tandarts nodig heeft om zijn professie goed te kunnen beoefenen. Van comfortabel meubilair tot röntgenapparatuur en een krachtige wifi-verbinding, zodat er altijd een snelle verbinding mogelijk is met de zorginstelling. 

Vanzelfsprekend zijn we volledig zelfvoorzienend; mochten er op locatie geen faciliteiten voor elektriciteit en water aanwezig zijn, kunnen we deze zelf verzorgen. Een comfortabele tandartspraktijk in een voor jou vertrouwde omgeving, dat is de mobiele mondzorg van Europe Medicare. 
 

Welke mensen werken er in de mobiele tandartspraktijk? 
Zorgverleners DNA

Welke mensen werken er in de mobiele tandartspraktijk? 

De specialisten van Europe Medicare zouden gemakkelijk bij een reguliere tandartspraktijk kunnen werken. Maar dat doen ze niet. Zij kiezen bewust voor de wereld van mobiele mondzorg. De setting, de dagelijkse afwisseling, maar vooral de doelgroep. Kwetsbare mensen die net wat meer behoefte hebben aan een persoonlijke benadering. Warmte, herkenning en een fijn gesprek. 

Een specialist van Europe Medicare is een zorgverlener in de breedste zin van het woord. Vakbekwaam en daadkrachtig, maar altijd met de juiste persoonlijke benadering richting de persoon tegenover je. Fijne mensen met liefde voor het vak en het echte zorgverleners DNA. 
 

Direct contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.

Maak kennis met onze mobiele tandartspraktijk

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Keurmerken
 • KNMT logo
 • sBB erkend leerbedrijf