Hoogwaardige mobiele mondzorg door heel Nederland

De mobiele tandartspraktijk van Europe Medicare maakt professionele mondzorg mogelijk op iedere mogelijke locatie. Zo maken we hoogwaardige mondzorg ook toegankelijk voor kwetsbare groepen als ouderen, gehandicapten en GGZ-patiënten. Omdat een gezond gebit en vertrouwen in het gebit de kwaliteit van leven aanzienlijk kan verbeteren. 

 Hoogwaardige mobiele mondzorg door heel Nederland

Waarom is goede mondzorg belangrijk?

Goede mondzorg staat voor een hogere kwaliteit van leven. Dat geldt voor iedereen. Of je nu jong bent en veel sociale contacten onderhoudt of wat ouder bent en bang bent voor sociaal isolement. Met een gezond gebit heb je minder snel last van mondaandoeningen, geen last tijdens het eten en geen last van slechte adem. 

Mondaandoeningen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Tandplak bijvoorbeeld kan ervoor zorgen dat zenuwen en bloedvaten in het binnenste van je tanden wordt aangetast door bacteriën. Een andere bekende mondaandoening is ontstoken tandvlees. Behalve dat het pijnlijk is en gezwollen en rood uitziet, zorgt het vaak voor een slechte adem. Voor iedere mondaandoening geldt dat goede gebitsverzorging en een regelmatig bezoek aan de tandarts of mondhygiënist de klachten kan wegnemen en in veel gevallen zelfs voorkomen.

Goede mondzorg voor een goede gezondheid

Goede mondzorg voor een goede gezondheid

In de vorige passage hebben we het al even gehad over de verschillende mondaandoeningen die het gevolg kunnen zijn van een slechte mondgezondheid. Maar een gebrek aan goede mondzorg kan grotere gevolgen hebben dan dat. Gezondheidsproblemen die mogelijk kunnen optreden als gevolg van slechte mondzorg zijn: 

  • Longontsteking
  • Ondervoeding
  • Hart- en vaatziekten 
  • Alvleesklierkanker en nierkanker
  • Ziekte van Alzheimer
  • Diabetes
  • Vruchtbaarheidsproblemen

Bron: KNMT

Longontsteking en ondervoeding komen het meeste voor. Longontsteking kan ontstaan als slechte bacteriën zich verplaatsen van de mondholte naar de onderste luchtwegen en daar schade aanrichten. Ondervoeding is een gevolg van de pijn die mensen ervaren tijdens het eten. Met name ouderen hebben door de pijn veel moeite om voldoende voeding (en vitamines) binnen te krijgen. 

Ook voor mensen met diabetes is een slechte mondgezondheid gevaarlijk. Zo is meerdere malen onderzocht en bewezen dat mensen met diabetes en tandvleesontsteking (parodontitis) een groot risico lopen op achteruitgang van de regulatie van diabetes. Bovendien is gebleken dat mensen met diabetes al een vergrote kans hebben op parodontitis. Diabetespatiënten moeten dus extra aandacht schenken aan goede mondzorg. 

Voorkom sociaal isolement
Goede mondzorg voor een goed sociaal contact

Maar een slecht gebit heeft niet alleen effect op de fysieke gezondheid, ook de mentale gezondheid kan worden aangetast. Zo komt het bij ouders regelmatig voor dat zij dagen achter elkaar niet hun gebitsprothese of kunstgebit reinigen. Als een prothese lang niet gepoetst wordt, gaat het stinken. En een slechte adem werkt nou eenmaal afstotelijk. Slechte adem leidt zo tot verminderd sociaal contact en in sommige gevallen zelfs tot een sociaal isolement. 

Bij Europe Medicare geven we om de kwaliteit van leven van de kwetsbare groepen in onze samenleving. Ouderen die niet de mogelijkheid hebben om een tandarts te bezoeken en hun gebit te onderhouden, helpen we dichtbij huis om stapje voor stapje weer vertrouwen te krijgen in hun gebit. Door eerst voorzichtig een band op te bouwen en het bezoek niet te complex te maken, helpen we ouderen om de kwaliteit van hun mondgezondheid te verbeteren en uit hun sociale isolement te geraken. 

Een veilige, laagdrempelige tandartspraktijk

Een veilige, laagdrempelige tandartspraktijk

Die persoonlijk band is enorm belangrijk om de stoelbereidheid te vergroten en cliënten überhaupt zover te krijgen dat zij openstaan voor een behandeling. Behalve een goed contact met een vriendelijke zorgverlener, moet de tandartspraktijk een comfortabele en veilige omgeving zijn waar kwetsbare mensen zich op hun gemak kunnen voelen. 

De mobiele tandartspraktijk van Europe Medicare is een volwaardige tandartspraktijk op wielen. Een ruim voertuig dat beschikt over comfortabel meubilair, een aangenaam klimaat en moderne apparatuur. Met een ervaren specialist die weet hoe je een kwetsbare doelgroep een gevoel van veiligheid en geborgenheid kunt bieden. 
 

Van tandartsbezoek naar dagelijkse mondzorg

Van tandartsbezoek naar dagelijkse mondzorg

Een bezoek of consult van je tandarts is slechts het begin van een verbetertraject. De dagelijkse verzorging van het gebit, de prothese of het kunstgebit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de mondgezondheid kan verbeteren. Daarbij geven we een belangrijke zorgtaak terug aan de zorgverlener. 

Dat betekent niet dat we niet betrokken blijven. Integendeel, we geven zorgverleners graag tips om de mondgezondheid systematisch te verbeteren en het tweedaags tandenpoetsen terug in het systeem te krijgen van cliënten. 

Indien gewenst helpen we om een persoonlijke behandelplan op te stellen voor ouderen, gehandicapten of GGZ-patiënten die veel last hebben van gebitsproblemen. 
 

Direct contact opnemen

Vragen over onze dienstverlening? We helpen je graag verder.

Maak kennis met onze mobiele tandartspraktijk

Wij komen graag vrijblijvend langs om kennis te maken.

Keurmerken
  • KNMT logo
  • sBB erkend leerbedrijf